2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Joga kaip gydymo metodas

Be jau paminėtųjų jogos privalumų pravartu būtų žinoti, jog jogos užsiėmimai padeda nuslopinti ar net visiškai išgydyti tokius nervų sistemos sutrikimus, kaip depresija ir nerimas. Paprastai nerimas ir nerimo sutrikimai yra gydomi psichoterapija, medikamentais arba derinant psichoterapinį ir medikamentinį gydymą.


Pastaruoju metu paskelbiama vis daugiau mokslinių tyrimų, kurie rodo, kad jogos terapija yra labai efektyvi tiek įveikiant nuolatinį nerimą, paniką ir net depresiją.

Kaip tai veikia?


Jeigu stresas ir nerimas yra ilgalaikiai, raumenų įtampos darosi statinės, žmogus pradeda gyventi neįsisąmonintame raumenų įtampų kiaute. Toks žmogus turi mažai energijos, negali laisvai kvėpuoti, jaučiasi pastoviai pavargęs, o dėl blogos energijos ir kraujo cirkuliacijos įvairiuose organuose, išsivysto ligos. Jogos pozos (asanos) ir relaksacijos technikos naikina šias įtampas, tirpdo šį kiautą, tuo pačiu nyksta nerimo sukelti simptomai, keičiasi į gera ir psichinė savijauta. Reguliuodamos endokrininę ir hormoninę sistemą asanos normalizuoja ir cheminę organizmo terpę, o kaip žinia tam tikrų cheminių elementų trūkumas yra tiesiogiai susijęs su nerimo būsenų atsiradimu.
Nors kiekvienas jogos elementas, net paimtas atskirai, mažina nerimą ir paniką, yra nustatyta, kad geriausi rezultatai įveikiant nerimo sutrikimus yra pasiekiami, kai yra naudojamas visas kompleksas jogos terapijos priemonių:
  • kūno pozos (asanos)
  • kvėpavimo terapija;
  • relaksacija;
  • meditacija;
  • jogos psichoterapiniai metodai.

6 komentarai:

  1. Pasirodo, joga gali suteikti įvairiapusę naudą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šis straipsnis man labai pagelbėjo...atsikračiau depresijos...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šis straipsnis padejo labiau įsigilinti į sveikatos trūkumus..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šis straipsnis pagilino mano žinias apie jogą. Galbút netgi pritaikysiu jas ateityje.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikūs patarimai. Pagaliau baigėsi problemos su sutrikusia nervų sistema.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Puikus straipsnis,daug naudingos informacijos!

    AtsakytiPanaikinti