2014 m. lapkričio 25 d., antradienis

Kodėl verta užsiiminėti joga?

Joga ne tik atpalaiduoja Jūsų kūną ir mintis, bet tuo pačiu gerina sveikatą ir gyvenimo kokybę. Tad štai keletas priežasčių, kodėl verta ja užsiiminėti: 1. Jūs miegosite geriau. Gero miego trūkumas – tiesus kelias į greitėjančią senatvę, kai sensta ne tik oda, bet ir visas organizmas. Užsiimant joga keletą kartų per savaitę, jūs atsikratysite nemigos naktų.
2. Mažiau streso! Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl verta užsiimti joga, tai streso atsikratymas. Užsiėmimas joga leidžia atsipalaiduoti: smegenys atsipalaiduoja, dėmesys fokusuojasi ties kūnu ir kvėpavimu. Šie įgūdžiai leis jums pašalinti streso likučius, ir ne tik užsiėmimo metu.
3. Puikus lieknėjimas. Ar matėte tikrus jogus? Bent jau paveikslėliuose? Ar matėte tarp jų apkūnius? Štai ir atsakymas. Tačiau čia reikalingi ne tik reguliarūs užsiėmimai, bet ir sveika mityba. Tokiu atveju joga turi tapti jūsų gyvenimo būdu.

4. Užsiėmimai dovanos sveiką senatvę. Įrodyta, kad reguliarūs užsiėmimai padeda atstatyti atmintį, gerina dėmesio koncentraciją, ir netgi užkerta kelią Alzhaimerio ligai.
5. Stiprėja imunitetas. Vis puola gripas, peršalimo ligos? Kaip bebūtų keista, tačiau joga iš tiesų stiprina imunitetą, ko gero, taip stiprindama ir visą organizmą.

3 komentarai: